Halloween feest 2012

halloween achtergrond informatie

Halloween is het feest dat vooral in Amerika, Canada, Verenigd Koningkrijk en Ierland wordt gevierd.
De officiele feestdatum is 31 oktober. Soms wordt het ook wel een dag eerder gevierd, Vorig jaar bijvoorbeeld viel halloween op zondag 31 oktober 2010, niet handig voor winkeliers, winkelcentra en mensen met kinderen die de volgende dag weer naar school moeten.

Halloween is een afgeleide van -all hallows eve-, letterlijk de avond voor allerheiligen dat, inderdaad, op 1 november gevierd wordt. Ook stond het in sommige jaartellingen gelijk aan oudjaarsavond. Halloween wordt al zo n 1100 jaar op diverse wijzen gevierd.

Maar nu feesten

De diverse pompoenen heten jacks (vernoemd naar een smid met de voornaam jack). Partybord heeft diverse soorten versiering voor u beschikbaar. Naast directe verkoop via onze halloween webshop kunt u partybord ook inhuren om in de week voorafgaand aan halloween uw ruimte te voorzien van halloweensfeer. Wij maken een selectie passend bij uw etalage, ontvangstruimte, kantine of klaslokaal en kleden de ruimte aan. U hoeft zelf niets te doen, behalve genieten.

Niet kopen maar huren

Wilt u geen materiaal aankopen, maar wel een sfeervolle halloween aankleding? Neem dan contact met ons op, u kunt nl. ook diverse artikelen huren.